Obnovení provozu knihovny od 27.4.2020

Aktuální informace k otevření knihovny

Milí čtenáři, na základě rozhodnutí vlády bude knihovna otevřena již od pondělí 27. 4. 2020, a to od 13.00 hod. Dále knihovna poběží již ve své původní výpůjční době. Knihovna bude prozatím sloužit pouze k půjčování a vracení knih, případně poskytování souvisejících informací. Pobyt v knihovně bude omezen jenom na dobu nezbytně nutnou, tzn. pouze pro vracení a půjčování knih. Nelze využívat internet, tisk a další služby. Všechny ostatní aktivity knihovny budou až do odvolání taktéž pozastaveny.

U dveří knihovny bude k dispozici dezinfekce na ruce, po dobu návštěvy knihovny je třeba mít překrytá ústa a nos. Rukavice jsou na vašem uvážení, velmi doporučujeme je pro výběr knih využít.

Pro seniory nezavádíme žádné speciální hodiny, ale doporučujeme přednostně využívat dopolední výpůjční hodiny (pondělí a pátek).

V prostorách knihovny by se neměli pohybovat dohromady více než čtyři čtenáři, vyčkejte prosím u vstupu na vyzvání knihovnice. U výpůjčního pultu dodržujte rozestupy alespoň 1,5 metru.

Knihy, které vrátíte, půjdou na několik dnů do karantény, teprve poté budou zařazeny zpět do volného výběru.

Doporučujeme provést předvýběr knih z domova za pomocí našeho on-line katalogu a poslat e-mailem seznam knih, které pro vás budou na určitý den v knihovně nachystány.

Všechny knihy, které jste měli po dobu uzavření knihovny vypůjčeny, vám byly automaticky prodlouženy. Knihy rezervované před uzavřením na vás stále čekají a budou čekat další čtyři týdny.

Závěrem bychom vás chtěli požádat o trpělivost a porozumění. Jak jste si jistě všimli, vládní předpisy a nařízení se mění každým dnem a my jsme nuceni improvizovat. S ohledem na zkušenost z předchozích obnovení provozu po kratších uzávěrkách se obáváme většího náporu lidí v prvních dnech. Prosím, pokud to ještě vydržíte, není nutné přijít hned první den.

Vaše knihovnice